Getty Images
Een heerlijk hoofdgerecht dat in ongeveer een halfuurtje op tafel staat.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 eetlepels olie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram champignons
- 10 gedroogde abrikozen
- 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
- 1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 blik tomantenblokjes
- 2 dl groentebouillon
- 1 blikje kikkererwten
Bereiding
- Was de aubergine en snijd hem in repen of blokjes.
- Bak de aubergine in 1 eetlepel olie in 10 minuten zacht.
- Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein en de champignons in plakken.
- Snijd de abrikozen in reepjes.
- Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook met de specerijen.
- Bak de champignons mee.
- Voeg de abrikozen, de tomatenblokjes en de bouillon toe en laat dit 10 minuten koken.
- Meng er de aubergine en de uitgelekte kikkererwten door en stoof het geheel nog 10 minuten.
Extra informatie
Allergie informatie: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
405kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum