Hoe maak je peterseliestamppot?

Verrassend lekker: peterseliestamppot met ovengeroosterde tomaten

Peterseliestamppot
Puur Gezond

Wist je dat je ook prima stamppot kan maken van peterselie? Lekker met trostomaten uit de oven.

Aantal personen 
4
Kooktijd 
15 minuten
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram kleine trostomaten
  • 1 kilo aardappels
  • 200 gram platte peterselie
  • 1 rode ui
  • 200 ml melk
  • 3 eetlepels boter

Bereiding

  • Schil de aardappels en snij ze in stukken. Breng de aardappels met weinig water aan de kook en kook ze in ongeveer (daarnet ca.) 20 minuten gaar.
  • Verwarm oven voor op 200°C. Was de tomaten en leg ze aan de steel in een ovenschaal en rooster ze in de oven in 15 minuten gaar.
  • Was intussen de peterselie en laat deze uitlekken. Snij de peterselie fijn, blad en steeltjes. Pel de ui en snij deze heel fijn.
  • Giet de aardappels af, stoom even droog en stamp fijn met een pureestamper (of knijp ze fijn met een pureeknijper).
  • Verwarm de melk en roer deze met de boter door de aardappels tot een smeuïge puree ontstaat. Schep nu, terwijl je de puree blijft verhitten, de ui en peterselie door de puree.
  • Goed doorscheppen en even doorverwarmen. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  • Serveer de ovengeroosterde tomaatjes bij de stamppot. Lekker met een gehaktbal of blokjes oude kaas

Dit is een recept van PuurGezond en verscheen eerder op Gezondheidsnet.nl.

Auteur