Pompoenrisotto: eerst even de pompoen roosteren in de oven
Getty Images
Ben je dol op risotto? Probeer dan ook eens deze variant met pompoen. Heerlijk en vrij eenvoudig om te maken!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
40 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine biologische pompoen (ca. 1 kilo)
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gedroogde salie
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 uien
- 200 gram risottorijst
- 500 ml groentebouillon
- 100 gram rucola
- 4 eetlepels pijnboompitten (liefst geroosterd)
- stukje Parmezaanse kaas
Bereiding
- Maak de pompoen goed schoon en verwijder de pitten en de steel.
- Snij de pompoen in blokken van 3-3 cm en doe deze samen met de knoflook, de salie en 3 lepels olijfolie op een bakplaat. Laat de pompoen 20 minuten roosteren op ongeveer 200 graden.
- Snipper ondertussen de uien en fruit deze in de rest van de olie in een braadpan.
- Voeg de risottorijst toe en bak deze kort mee en voeg al roerend steeds beetje bij beetje de groentebouillon toe. Na ongeveer 15 minuten is de risotto klaar.
- Schep het grootste deel van de pompoen door de risotto. Verdeel voor het serveren flink wat rucola over 4 borden en schep er een flinke schep risotto op.
- Garneer met een beetje rucola en de achtergehouden pompoen. Bestrooi met pijnboompitjes en rasp er wat van de Parmezaanse kaas boven.
Dit is een recept van PuurGezond en is eerder verschenen op Gezondheidsnet.nl.