Getty Images
Er zijn vele soorten goulash. Deze variant bevat boerenkool en is om te smullen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram varkensfilet
- 1 - 2 theelepels goulash- of hacheekruiden zonder zout
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 500 gram gesneden boerenkool
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 kleine pot of blik kapucijners (uitlekgewicht ca. 250 gram)
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze royaal met goulash- of hacheekruiden.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Bak het vlees in de hete margarine bruin. Fruit de ui en de knoflook mee.
- Voeg de boerenkool en de tomatenblokjes toe. Smoor de boerenkool in 20 minuten gaar.
- Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze door het groentemengsel. Warm het geheel goed door.
- Maak het gerecht op smaak met peper.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus.
Voedingswaarden
Energie
410kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum