Boerenkoolstoofpot met kapucijners

Getty Images

Er zijn vele soorten goulash. Deze variant bevat boerenkool en is om te smullen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram varkensfilet
  • 1 - 2 theelepels goulash- of hacheekruiden zonder zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 gram gesneden boerenkool
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 kleine pot of blik kapucijners (uitlekgewicht ca. 250 gram)

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze royaal met goulash- of hacheekruiden.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Bak het vlees in de hete margarine bruin. Fruit de ui en de knoflook mee.
  4. Voeg de boerenkool en de tomatenblokjes toe. Smoor de boerenkool in 20 minuten gaar.
  5. Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze door het groentemengsel. Warm het geheel goed door.
  6. Maak het gerecht op smaak met peper.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik: doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus.

Voedingswaarden

Energie 
410kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum