Getty Images
Maak zelf verse curry met verschillende kruiden en specerijen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 2 tomaten
- 1 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel korianderzaad
- 2 peperkorrels
- 1 groene peper
- 1 stukje gemberwortel (grootte van 1/2 duim)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel kurkuma(geelwortel, koenjit)
- 1/2 theelepel gemalen kardemom
- mespunt kaneel
- 100ml groentebouillon met minder zout
- 1 eetlepel kokosmelk
- 3 eieren
- 250 gram doperwtjes (diepvries of vers)
- 8 takjes koriander
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de stukken aardappel in weinig water in 10 minuten gaar.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Rooster het komijnzaad, het korianderzaad en de peperkorrels in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
- Maak de groene peper schoon en verwijder de zaadlijsten en een deel van de pitjes.
- Schil het stukje gemberwortel en snijd het in stukjes.
- Pureer met een staafmixer, in de keukenmachine of in een vijzel de groene peper, de gember en de gebakken specerijen fijn.
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Fruit de ui en de knoflook, het specerijenmengsel, de kurkuma, de kardemom en de kaneel in de hete olie goudbruin.
- Voeg de stukjes tomaat, de bouillon en de kokosmelk toe en laat dit 10 minuten zacht pruttelen.
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
- Schep de stukken aardappel en de doperwtjes door de curry en laat dit in 5 minuten heet en gaar worden.
- Strooi er de klein geknipte koriander over en leg er de in parten gesneden eieren op.
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum