Geroosterde asperges

Getty Images

Een recept met asperges dat je naar wens kunt aanvullen met andere groente, aardappels, vis of vlees. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram asperges
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd de onderste houtachtige uiteinden er af.
  2. Kook de asperges in 8-10 minuten beetgaar.
  3. Neem ze uit de pan en halveer de asperges in de lengte.
  4. Bedruppel de asperges met de olie.
  5. Verhit een grillpan en leg de asperges er schuin op.
  6. Rooster de asperges in een paar minuten tot ze mooie bruine streepjes krijgen.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en (kriel)aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 biefstukjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
130kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum