Getty Images
Een recept met asperges dat je naar wens kunt aanvullen met andere groente, aardappels, vis of vlees. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 600 gram asperges
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Schil de asperges en snijd de onderste houtachtige uiteinden er af.
- Kook de asperges in 8-10 minuten beetgaar.
- Neem ze uit de pan en halveer de asperges in de lengte.
- Bedruppel de asperges met de olie.
- Verhit een grillpan en leg de asperges er schuin op.
- Rooster de asperges in een paar minuten tot ze mooie bruine streepjes krijgen.
Menusuggestie
Lekker met biefstuk en (kriel)aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 biefstukjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
130kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
3 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum