Getty Images
Linzen zijn peulvruchten en staan in de Schijf van Vijf samen met vis en ei in een vak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram linzen
- 1 plakje rauwe ham
- 2 bruine pistoletjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- Mespunt tijm
- 400 gram mexicaanse roerbakgroente
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- ½ bouillontablet met minder zout
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ruim water in 20-40 minuten gaar.
- Warm de grill voor.
- Bak het plakje rauwe ham onder de grill knapperig.
- Snijd de pistoletjes open.
- Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit en roer er ½ eetlepel olie en wat tijm door. Bestrijk hiermee de snijvlakken van de pistoletjes.
- Rooster de halve pistoletjes onder de grill bruin.
- Bak de groentemix in de rest van de olie in een soeppan enkele minuten.
- Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Voeg de uitgelekte linzen, de gepureerde tomaten, 200 ml water en het stuk bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Laat de soep een paar minuten zacht koken.
- Maak de soep op smaak met wat peper.
- Leg op ieder portie wat verkruimelde ham en geef er de broodjes bij.
Ingrediënten over?
Rauwe ham: bewaar rauwe ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 7 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
670kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
30 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum