Getty Images
Een recept met rijst naar eigen smaak aan te vullen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- ½ (groente)bouillontablet met minder zout
- Stukje ui of 1 sjalot
- ½ laurierblad
- Snuf rozemarijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas
- 1-2 eetlepels balsamico-azijn
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar in water met het stuk bouillontablet.
- Snijd de ui klein en fruit hem met de laurier en de rozemarijn in de olie.
- Warm de gare rijst mee.
- Meng er de geraspte kaas en balsamicoazijn naar smaak door.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte reepjes varkensvlees en sperziebonen.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram varkensfilet
- 1 eetlepel olie
- 400 gram sperziebonen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Sjalot: een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.
Voedingswaarden
Energie
345kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
3 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum