Getty Images
Healthy menu
Ingrediënten
- 1 doosje (125 g) frambozen
- ½ appel
- 2 theelepels witte basterdsuiker
- 2 dl magere griekse yoghurt
Bereiding
- Was de frambozen. Houd een paar achter voor garnering.
- Schil het stuk appel en snijd het in stukjes. Breng de blokjes appel met 2 eetlepels water en de basterdsuiker aan de kook. Laat de appelblokjes zacht worden.
- Voeg de frambozen toe en warm ze 1 minuut mee. Laat de compote afkoelen.
- Verdeel de yoghurt over 2 glazen coupes en schep de compote er over. Garneer met de achtergehouden frambozen.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gebakken forel met limoen, broccoli en
gebakken aardappelen.
Ingrediënten over?
Stuk appel:
Druppel er wat citroensap over tegen het verkleuren. Snijd het stuk appel in plakken en beleg er een boterham mee.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 100 kcal | |
Eiwit | 7 gram | |
Koolhydraten | 15 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum