Getty Images
Toe aan een balansdag? Dan is deze kalkoen met sofrito ideaal. Dit menu is geschikt voor twee personen en heeft een beredingstijd van 30 minuten. Lekker met groene kool en aardappelen.
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 groene paprika
- ½ blik gepelde tomaten
- 1 eetlepel olie
- 200 gram kalkoenfilet
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein en de paprika en tomaten in blokjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de uien en de knoflook glazig.
- Voeg de paprikablokjes en de tomaten toe met wat peper.
- Laat dit op klein vuur met een deksel op de pan in ca. 30 minuten zacht worden.
- Bestrooi de kalkoenfilet met peper en een beetje zout en bak het vlees in de margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
- Pureer de groentemassa in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde massa en geef de saus bij de kalkoen.
Menusuggestie
Lekker met groene kool en aardappelen.Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram groene kool
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | Menu | |||
Energie | 270 kcal | 450 kcal | |||
Eiwit | 20 gram | 25 gram | |||
Koolhydraten | 15 gram | 45 gram | |||
Vet | 15 gram | 15 gram | |||
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram | |||
Vezels | 3 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum