Balansdag: kalkoen met sofrito

Getty Images

Toe aan een balansdag? Dan is deze kalkoen met sofrito ideaal. Dit menu is geschikt voor twee personen en heeft een beredingstijd van 30 minuten. Lekker met groene kool en aardappelen.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • ½ blik gepelde tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook klein en de paprika en tomaten in blokjes.
  3. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de uien en de knoflook glazig.
  4. Voeg de paprikablokjes en de tomaten toe met wat peper.
  5. Laat dit op klein vuur met een deksel op de pan in ca. 30 minuten zacht worden.
  6. Bestrooi de kalkoenfilet met peper en een beetje zout en bak het vlees in de margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
  7. Pureer de groentemassa in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde massa en geef de saus bij de kalkoen.

Menusuggestie

Lekker met groene kool en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram groene kool
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
 
  Recept
 Menu
Energie
  270 kcal
 450 kcal
Eiwit
  20 gram
 25 gram
Koolhydraten
  15 gram
 45 gram
Vet
  15 gram
 15 gram
Verzadigd vet
  2 gram
 2 gram
Vezels
  3 gram
 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum