Getty Images
Voor de dinsdag staat er bloemkoolsalade met walnoten op het menu. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 15 tot 30 minuten. Lekker met een rundervink en aardappelen.
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 1 eetlepel (noten)olie
- Ca. 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel tomatentapenade
- 1 handje gepelde walnoten
- 2 takjes peterselie
Bereiding
- Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
- Kook de bloemkoolroosjes in weinig water net gaar.
- Maak een dressing van de olie, de azijn en de tomatentapenade.
- Laat de bloemkool in een vergiet goed uitlekken.
- Schep de dressing voorzichtig door de bloemkool en laat dit een half uur op een koele plaats intrekken.
- Hak de walnoten grof.
- Was de peterselie en knip dit klein.
- Meng de walnoten en de peterselie door de bloemkool.
Menusuggestie
Lekker met een rundervink en aardappelen.Hiervoor heb je nodig...
- 2 rundervinken
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | Menu | |||
Energie | 200 kcal | 495 kcal | |||
Eiwit | 5 gram | 20 gram | |||
Koolhydraten | 4 gram | 30 gram | |||
Vet | 15 gram | 30 gram | |||
Verzadigd vet | 2 gram | 6 gram | |||
Vezels | 5 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum