Getty Images
Snel succes met dit overheerlijke roerbakgerecht. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met mihoen.
Ingrediënten
- 200 gram gemarineerde varkensfiletlappen
- 1 dunne prei
- 200 gram peultjes
- 2 eetlepels cashewnoten
- 1 eetlepel olie
- 1 dl bouillon
- Ketjap
- 2 theelepels maïzena
Bereiding
- Snijd de filetlapjes in dunne repen.
- Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
- Maak de peultjes schoon en halveer ze.
- Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en neem ze uit de pan.
- Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
- Roerbak de prei en de peultjes enkele minuten mee.
- Voeg de bouillon toe en maak het geheel op smaak met wat ketjap en eventueel peper.
- Bind het vocht met de aangemengde maïzena.
- Strooi er de cashewnoten over.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 370 kcal | 585 kcal |
Eiwit | 30 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 60 gram |
Vet | 20 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 4 gram | 4 gram |
Vezels | 4 gram | 6 gram |
Bron
- Voedingscentrum