Dinsdag: geroerbakte filetlapjes met peultjes en noten

Getty Images

Snel succes met dit overheerlijke roerbakgerecht. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met mihoen.

Ingrediënten

  • 200 gram gemarineerde varkensfiletlappen
  • 1 dunne prei
  • 200 gram peultjes
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl bouillon
  • Ketjap
  • 2 theelepels maïzena

Bereiding

  1. Snijd de filetlapjes in dunne repen.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  3. Maak de peultjes schoon en halveer ze.
  4. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en neem ze uit de pan.
  5. Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
  6. Roerbak de prei en de peultjes enkele minuten mee.
  7. Voeg de bouillon toe en maak het geheel op smaak met wat ketjap en eventueel peper.
  8. Bind het vocht met de aangemengde maïzena.
  9. Strooi er de cashewnoten over.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 370 kcal 585 kcal
Eiwit 30 gram 40 gram
Koolhydraten 15 gram 60 gram
Vet 20 gram 20 gram
Verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 4 gram 6 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum