Dinsdag: Gevulde kipfilet

Getty Images

Vandaag staat er gevulde kipfilet op het menu. Het bereiden van dit hoofdgerecht duurt 15 tot 30 minuten en is geschikt voor 2 personen. Lekker met kropsla met paprika en aardappelen.

Ingrediënten

  • 4 olijven zonder pit
  • 2 gedroogde tomaten op olie
  • Tijm
  • 2 enkele kleine kipfilets
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Snijd de olijven en de tomaatjes klein en meng dit met wat peper en tijm.
  2. Snijd de kipfilets overlangs open zodat een zakje ontstaat.
  3. Vul de filets met het olijvenmengsel en steek ze met een houten cocktailprikker dicht.
  4. Bestrooi de kipfilets met peper en een beetje zout.
  5. Bak de kipfilets in de hete margarine in 15-20 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met kropsla met paprika en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • ½ krop sla
  • 3 paprika's
  • 2 sauslepels dressing met yoghurt 20% olie
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 250 kcal 470 kcal
Eiwit 30 gram 35 gram
Koolhydraten 2 gram 35 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 2 gram 7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum