Getty Images
Vandaag staat er gevulde kipfilet op het menu. Het bereiden van dit hoofdgerecht duurt 15 tot 30 minuten en is geschikt voor 2 personen. Lekker met kropsla met paprika en aardappelen.
Ingrediënten
- 4 olijven zonder pit
- 2 gedroogde tomaten op olie
- Tijm
- 2 enkele kleine kipfilets
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Snijd de olijven en de tomaatjes klein en meng dit met wat peper en tijm.
- Snijd de kipfilets overlangs open zodat een zakje ontstaat.
- Vul de filets met het olijvenmengsel en steek ze met een houten cocktailprikker dicht.
- Bestrooi de kipfilets met peper en een beetje zout.
- Bak de kipfilets in de hete margarine in 15-20 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met kropsla met paprika en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- ½ krop sla
- 3 paprika's
- 2 sauslepels dressing met yoghurt 20% olie
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 250 kcal | 470 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 2 gram | 35 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 2 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum