Getty Images
Vegetarisch hoofdgerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Linzensalade met walnoten en geitenkaas
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Vegetarisch hoofdgerecht
Ingrediënten
- 200 gram linzen
- 1 groentebouillontablet
- 25 gram walnoten
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel (walnoot)olie
- 2 eetlepels azijn
- 2 theelepels mosterd
- 40 gram zachte geitenkaas (crottin of bettine blanc)
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ½ liter water met de bouillontablet in ca. 35 minuten gaar.
- Hak de walnoten klein.
- Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en wat peper.
- Meng de dressing door de nog warme linzen en laat dit afkoelen.
- Schep de walnoten en de verkruimelde geitenkaas erdoor.
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 440 kcal | 570 kcal | ||
Eiwit | 25 gram | 30 gram | ||
Koolhydraten | 20 gram | 40 gram | ||
Vet | 20 gram | 30 gram | ||
Verzadigd vet | 4 gram | 5 gram | ||
Vezels | 15 gram | 20 gram |
Bron
- Voedingscentrum