Dinsdag: Witte koolsalade

Uurtje laten koelen voor betere bite

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 400 gram witte kool
  • 1 theelepel karwijzaad
  • Citroensap
  • 2 eetlepels slasaus (25% olie)

Bereiding

  • Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
  • Maak de kool schoon en schaaf of snijd de kool in fijne reepjes.
  • Kneus met de achterkant van een lepel of in een vijzel het karwijzaad een beetje.
  • Maak een dressing van citroensap, de slasaus, het karwijzaad en een beetje peper.
  • Schep de dressing en de rozijnen door de kool.
  • Meng het geheel goed.
  • Laat de kool afgedekt op een koele plaats tenminste 1 uur staan om de kool wat zachter te laten worden.

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 135 kcal 425 kcal
Eiwit 4 gram 20 gram
Koolhydraten 15 gram 45 gram
Vet 4 gram 15 gram
Verzadigd vet 0 gram 2 gram
Vezels 5 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum