Uurtje laten koelen voor betere bite
Ingrediënten
- 2 eetlepels rozijnen
- 400 gram witte kool
- 1 theelepel karwijzaad
- Citroensap
- 2 eetlepels slasaus (25% olie)
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
- Maak de kool schoon en schaaf of snijd de kool in fijne reepjes.
- Kneus met de achterkant van een lepel of in een vijzel het karwijzaad een beetje.
- Maak een dressing van citroensap, de slasaus, het karwijzaad en een beetje peper.
- Schep de dressing en de rozijnen door de kool.
- Meng het geheel goed.
- Laat de kool afgedekt op een koele plaats tenminste 1 uur staan om de kool wat zachter te laten worden.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 135 kcal | 425 kcal |
Eiwit | 4 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 45 gram |
Vet | 4 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 0 gram | 2 gram |
Vezels | 5 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum