Lekker met pasta
Ingrediënten
- 1 rode (punt)paprika
- ½ rode ui
- 2 forellen
- Citroensap
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 blik tomatenblokjes
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 8 blaadjes basilicum
Bereiding
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Snijd de ui in snippers.
- Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog.
- Druppel wat citroensap in de buikholte en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper en een beetje zout.
- Bak de vissen in de margarine in 20 minuten bruin en gaar.
- Voeg na 10 minuten de ui en de paprika toe en bak dit zacht mee. Voeg de tomatenblokjes toe.
- Hak de olijven grof. Knip de basilicum in reepjes.
- Meng alles door de tomaten en maak de saus op smaak met wat citroensap, peper en weinig zout.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 265 kcal | 565 kcal |
Eiwit | 25 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 8 gram | 60 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 4 gram | 20 gram |
Bron
- Voedingscentrum