Getty Images
Deze Mexicaanse maaltijdsoep is rijk gevuld, snel klaar. Een overheerlijk vegetarisch hoofdgerecht met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 dunne prei
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 klein blik bruine bonen
- 1 blik gepelde tomaten
- 3 dl groentebouillon
- Oregano
- 1 halve avocado
- Citroensap
- 1 klein zakje tortillachips
- 1 dl magere grieks of turkse yoghurt
Bereiding
- Kook de eieren in 9 minuten hard.
- Maak de prei en de knoflook schoon.
- Snijd de prei in dunne ringen en de knoflook in stukjes.
- Fruit de prei en de knoflook in de olie zacht.
- Laat de bruine bonen uitlekken.
- Voeg de bruine bonen, de tomaten met het vocht en de bouillon toe aan de prei en knoflook en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
- Maak de soep op smaak met wat peper en oregano.
- Schil de halve avocado en snijd hem in stukjes. Druppel er direct wat citroensap over.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Serveer bij de soep de parten ei, de stukjes avocado, de tortillachips en de yoghurt.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 490 kcal |
Eiwit | 25 gram |
Koolhydraten | 35 gram |
Vet | 25 gram |
Verzadigd vet | 6 gram |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum