Donderdag: Mexicaanse soep

Getty Images

Deze Mexicaanse maaltijdsoep is rijk gevuld, snel klaar. Een overheerlijk vegetarisch hoofdgerecht met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 klein blik bruine bonen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 dl groentebouillon
  • Oregano
  • 1 halve avocado
  • Citroensap
  • 1 klein zakje tortillachips
  • 1 dl magere grieks of turkse yoghurt

Bereiding

  1. Kook de eieren in 9 minuten hard.
  2. Maak de prei en de knoflook schoon.
  3. Snijd de prei in dunne ringen en de knoflook in stukjes.
  4. Fruit de prei en de knoflook in de olie zacht.
  5. Laat de bruine bonen uitlekken.
  6. Voeg de bruine bonen, de tomaten met het vocht en de bouillon toe aan de prei en knoflook en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
  7. Maak de soep op smaak met wat peper en oregano.
  8. Schil de halve avocado en snijd hem in stukjes. Druppel er direct wat citroensap over.
  9. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  10. Serveer bij de soep de parten ei, de stukjes avocado, de tortillachips en de yoghurt.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 490 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 35 gram
Vet 25 gram
Verzadigd vet 6 gram
Vezels 15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum