Donderdag: stamppot met spruitjes en olijven

Getty Images

Zo kende u spruitjes nog niet: gestampt met olijven. Een rundersaucijsje erbij en de maaltijd is klaar. Deze heerlijke stamppot heeft een bereidingstijd van 30+ minuten en is geschikt voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 1 kleine ui
  • 3 ansjovisfilets (blikje)
  • 1 eetlepel olie
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 1 dl bouillon

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en halveer ze.
  2. Maak de spruitjes schoon.
  3. Kook de aardappelen 5 minuten in weinig water.
  4. Voeg de spruitjes toe en kook dit in 15 minuten verdere gaar.
  5. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  6. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  7. Fruit de ui in de olie glazig.
  8. Bak de ansjovisfilets mee en laat ze in de olie smelten.
  9. Halveer de olijven.
  10. Giet de gare aardappelen en spruitjes af. Stamp dit grof en maak er met de hete bouillon een grove puree van.
  11. Meng de ui en de olijven door de stamppot.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 395 kcal 565 kcal
Eiwit 10 gram 30 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Vet 9 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 6 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum