Getty Images
Zo kende u spruitjes nog niet: gestampt met olijven. Een rundersaucijsje erbij en de maaltijd is klaar. Deze heerlijke stamppot heeft een bereidingstijd van 30+ minuten en is geschikt voor 2 personen.
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 400 gram spruitjes
- 1 kleine ui
- 3 ansjovisfilets (blikje)
- 1 eetlepel olie
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 1 dl bouillon
Bereiding
- Schil de aardappelen en halveer ze.
- Maak de spruitjes schoon.
- Kook de aardappelen 5 minuten in weinig water.
- Voeg de spruitjes toe en kook dit in 15 minuten verdere gaar.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de ansjovisfilets mee en laat ze in de olie smelten.
- Halveer de olijven.
- Giet de gare aardappelen en spruitjes af. Stamp dit grof en maak er met de hete bouillon een grove puree van.
- Meng de ui en de olijven door de stamppot.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 395 kcal | 565 kcal |
Eiwit | 10 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 60 gram | 60 gram |
Vet | 9 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 6 gram |
Vezels | 15 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum