Getty Images
Voor de donderdagavond staat er een stoofpotje met pikante pompoen op het menu. Dit hoofdgerecht met groente en vlees is geschikt voor 2 personen en het bereiden duurt 30 minuten. Lekker met zilvervliesrijst.
Ingrediënten
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 ui
- 200 gram runderlap
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels garam masala
- 1 laurierblad
- 600 gram pompoen
- 1 rode peper
Bereiding
- Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd het vlees in repen.
- Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
- Bak de ui, de geroosterde specerijen, de garam masala en het kort mee.
- Giet er 2 dl kokend water bij met wat zout en laat het vlees 1 uur zacht sudderen.
- Maak de pompoen schoon.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de peper schoon. Verwijder de steelaanzet en de pitjes.
- Snijd de peper in ringen.
- Doe de pompoen en de peper bij het vlees en stoof het geheel in 30 minuten verder gaar.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info:Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | Menu | |||
Energie | 270 kcal | 465 kcal | |||
Eiwit | 25 gram | 30 gram | |||
Koolhydraten | 10 gram | 50 gram | |||
Vet | 15 gram | 15 gram | |||
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram | |||
Vezels | 6 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum