Op donderdag staat de veldsla met krokante hamreepjes op het menu. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en in 30 minuten klaar. Een heerlijk gerecht wat u zeker zal smaken!
Ingrediënten
- 3 plakjes rauwe ham
- 1 zakjes veldsla (75 gram)
- 1/2 courgette
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kappertjes
- Oregano
- 1-2 eetlepels azijn
- 1 blikje doperwten
Bereiding:
1. Snijd de plakjes ham in de lengte in dunne repen.
2. Bak de ham in een droge koekenpan langzaam knapperig.
3. Maak de groente schoon.
4. Laat de veldsla goed uitlekken.
5. Snijd de courgette in dunne halve plakken en het bosuitje in ringen.
6. Verwarm de olie en roerbak hierin de courgette en de bosui een paar minuten.
7. Neem de pan van het vuur en roer er de kappertjes, wat oregano en azijn door.
8. Laat de groente afkoelen.
9. Laat de doperwtjes uitlekken.
10. Meng alles door elkaar en maak de salade op smaak met wat peper en een beetje zout.
11. Garneer met de repen ham.
Menusuggestie:
Lekker met een hamlampje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
- 150 gram hamlap
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie informatie: voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg u merkenartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 150 kcal | 430 kcal |
Eiwit | 8 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 35 gram |
Vet | 7 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 5 gram | 7 gram |
Weet u al wat u de rest van de week gaat eten? Klik hier voor het totale weekmenu!
- Voedingscentrum