Getty Images
Een nagerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 200 gram pruimen
- 1 sinaasappel
- ½ vanillestokje
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- 2 eetlepels zure room
Bereiding
- Was de pruimen. Halveer ze en verwijder de pit.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af.
- Pers de sinaasappel uit.
- Snijd het vanillestokje in de lengte door en haal met een puntig mesje er wat merg er uit.
- Breng het sinaasappelsap met wat geraspte sinaasappelschil, het opengesneden vanillestokje en een ½ eetlepel van de basterdsuiker tegen de kook aan.
- Leg de pruimenhelften erin en laat ze in 5 minuten zacht worden.
- Laat de pruimen afkoelen.
- Roer het merg van het vanillestokje en de rest van de basterdsuiker door de zure room.
- Verdeel de pruimen over 2 coupes en schep de room er op.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht een lamslapje, venkelsalade met citroen en aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 130 kcal |
Eiwit | 2 gram |
Koolhydraten | 20 gram |
Vet | 4 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum