Gestoofde pruimen met room

Getty Images

Een nagerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.

Ingrediënten


  • 200 gram pruimen
  • 1 sinaasappel
  • ½ vanillestokje
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels zure room

Bereiding

  • Was de pruimen. Halveer ze en verwijder de pit.
  • Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af.
  • Pers de sinaasappel uit.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte door en haal met een puntig mesje er wat merg er uit.
  • Breng het sinaasappelsap met wat geraspte sinaasappelschil, het opengesneden vanillestokje en een ½ eetlepel van de basterdsuiker tegen de kook aan.
  • Leg de pruimenhelften erin en laat ze in 5 minuten zacht worden.
  • Laat de pruimen afkoelen.
  • Roer het merg van het vanillestokje en de rest van de basterdsuiker door de zure room.
  • Verdeel de pruimen over 2 coupes en schep de room er op.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht een lamslapje, venkelsalade met citroen en aardappelpuree.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 130 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 20 gram
Vet 4 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 3 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum