Fazant met wildsaus, wildsoep met bospaddestoelen en wilde eend met champignons. Deze week een selectie van restaurants die voor u een lekker wildgerecht kunnen bereiden.
Na een grondige verbouwing is De Echoput in Hoog Soeren weer geopend. Naast het interieur is ook de kaart aangepakt. Er worden niet alleen klassieke paddestoelen met roomsaus geserveerd, maar ook verfrissende gerechten en passende combinaties. De gerechten zijn aan de dure kant, maar dan dineert u wel op hoog niveau! Voor de wijnliefhebber is er een ruime keuze en een groot aantal wijnen is ook per glas te bestellen. Helemaal verfrissend is het water van De Echoput: een mineraalwater uit eigen bron, waar helaas wel een scherp prijskaartje aan kleeft. Al met al mooie maaltijden, goede service en een professionele, maar ontspannen bediening.
Leafe Sawntjin in het Fries, oftewel Lieve Hemel maakt zijn naam waar. Dit specialiteitenrestaurant is gevestigd in een oude bakkerij in Hijum, met uitzicht over het Friese platteland. Eigenaar Carolien Bos en echtgenoot/gastheer Jilles Dijkstra verrassen u met verse producten en bij de rekening wordt u nogmaals aangenaam verrast. Voor natuurliefhebbers ligt er een verrekijker klaar om de wilde fazanten te bekijken die in de velden rondlopen. En in de aangrenzende oude boerderij kunt u tevens de nacht doorbrengen.
Aan het hoofd van restaurant De Beukenhorst staat de welbekende chef Toine Smulders in Winterswijk. Zijn vrouw leidt de zwarte brigade, die gezellig en tevens vakkundig is. Er wordt verrukkelijk gekookt, ook voor de vegetariër. De gerechten worden spectaculair gepresenteerd in royale porties. In het herfstseizoen wordt de kaart uitgebreid met veel wild en bijpassende wijn.
Leafe Sawntjin in het Fries, oftewel Lieve Hemel maakt zijn naam waar. Dit specialiteitenrestaurant is gevestigd in een oude bakkerij in Hijum, met uitzicht over het Friese platteland. Eigenaar Carolien Bos en echtgenoot/gastheer Jilles Dijkstra verrassen u met verse producten en bij de rekening wordt u nogmaals aangenaam verrast. Voor natuurliefhebbers ligt er een verrekijker klaar om de wilde fazanten te bekijken die in de velden rondlopen. En in de aangrenzende oude boerderij kunt u tevens de nacht doorbrengen.
Aan het hoofd van restaurant De Beukenhorst staat de welbekende chef Toine Smulders in Winterswijk. Zijn vrouw leidt de zwarte brigade, die gezellig en tevens vakkundig is. Er wordt verrukkelijk gekookt, ook voor de vegetariër. De gerechten worden spectaculair gepresenteerd in royale porties. In het herfstseizoen wordt de kaart uitgebreid met veel wild en bijpassende wijn.
Top 5 restaurants wildseizoen
- De Echoput, Hoog Soeren, Frans
- De Beukenhorst, Winterswijk, Frans/vegetarisch
- Hotel-restaurant De Lutt, De Lutte, Frans/regionaal
- Leafe Sawntjin, Hijum, Frans/Mediterraan
- Galantijn, Zutphen, Frans/Hollands
Voor u geselecteerd door IENS