Hoogvliet haalt uit voorzorg Hoogvliet filet cordon bleu, filetlapjes gemarineerd en wienerschnitzel uit haar schappen. Tijdens een controle is in deze producten de salmonellabacterie aangetroffen. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
Het gaat om de volgende producten met bijbehorende houdbaarheidsdata:
- Filet cordon bleu (2 stuks) THT 13 tot en met 19 december
- Filetlapjes gemarineerd (4 stuks) THT 13 tot en met 21 december
- Wienerschnitzel (2 stuks) THT 13 tot en met 19 december
De supermarktketen roept consumenten op om de producten die zij gekocht hebben, niet te eten en terug te brengen naar de winkel.
Salmonella
Salmonella is een bacterie die tot vervelende klachten kan leiden. Een salmonellabesmetting kan voor risicogroepen, zoals mensen met een lage weerstand, zieken, zwangeren, ouderen en jonge kinderen zelfs dodelijk zijn. In feite is salmonella een bacterie die in de darm van dieren leeft, met name bij kippen en varkens. Op die manier kan de bacterie op eieren en vlees belanden.
De meeste mensen die de salmonellabacterie binnenkrijgen, hebben daarna last van maag- en darmklachten. Deze klachten houden een paar dagen aan en gaan vanzelf weer over. Het enige wat u kunt doen, is rust nemen en voldoende drinken om uitdroging te voorkomen.
Meer lezen over salmonella? Klik hier.
Bron: NVWA
Afbeelding: Hoogvliet