Getty Images
Een lekker gerecht voor de maandagavond. Bruine bonen met kleurige groente. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 15 minuten. Lekker met augurkjes.
Ingrediënten
- 1 dunne prei
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 250 gram gesneden witte kool
- Goelasj- of hacheekruiden
- 1 groot blik of grote pot bruine bonen
- 1 blik tomatenblokjes
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de knoflook in snippers en de prei in ringen.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit de knoflook hierin glazig.
- Voeg de prei en de witte kool met wat goelasj- of hacheekruiden toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
- Laat de bruine bonen uitlekken.
- Doe de bonen met de tomatenblokjes in een pan en warm dit goed door.
- Geef de groente er bij.
Menusuggestie
Lekker met augurkjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 augurken, zoetzuur
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 485 kcal | 489 kcal |
Eiwit | 25 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 55 gram | 55 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 25 gram | 25 gram |
Bron
- Voedingscentrum