Maandag: hartige rijsttaart

Getty Images

Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht voor de maandagavond: hartige rijsttaart. Dit menu is geschikt voor twee personen en de bereidingstijd bedraagt 30 minuten. Lekker met een koolsalade.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • ½ groentebouillontablet
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eieren
  • ½ dl halfvolle melk
  • 75 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Snijd het sjalotje klein.
  2. Kook de rijst met de sjalot in 3 dl water met het stuk bouillontablet in 40 minuten gaar.
  3. Warm de oven voor op 175° C.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  5. Klop de eieren los en meng er de melk, peper, een beetje zout en de helft van de kaas door.
  6. Schep het eimengsel en de pijnboompitten door de gare rijst en doe het in een ovenvaste schaal.
  7. Strooi de rest van de kaas er over.
  8. Laat de taart in de hete oven bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met een koolsalade.

Hiervoor heb je nodig...
  • Koolsalade met yoghurtdressing

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
 
  Recept
 Menu
Energie
  490 kcal
 605 kcal
Eiwit
  25 gram
 30 gram
Koolhydraten
  55 gram
 65 gram
Vet
  20 gram
 20 gram
Verzadigd vet
  7 gram
 8 gram
Vezels
  4 gram
 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum