Getty Images
Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht voor de maandagavond: hartige rijsttaart. Dit menu is geschikt voor twee personen en de bereidingstijd bedraagt 30 minuten. Lekker met een koolsalade.
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 150 gram zilvervliesrijst
- ½ groentebouillontablet
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 eieren
- ½ dl halfvolle melk
- 75 gram geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Snijd het sjalotje klein.
- Kook de rijst met de sjalot in 3 dl water met het stuk bouillontablet in 40 minuten gaar.
- Warm de oven voor op 175° C.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Klop de eieren los en meng er de melk, peper, een beetje zout en de helft van de kaas door.
- Schep het eimengsel en de pijnboompitten door de gare rijst en doe het in een ovenvaste schaal.
- Strooi de rest van de kaas er over.
- Laat de taart in de hete oven bruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met een koolsalade.Hiervoor heb je nodig...
- Koolsalade met yoghurtdressing
Extra informatie
Allergie info:Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | Menu | |||
Energie | 490 kcal | 605 kcal | |||
Eiwit | 25 gram | 30 gram | |||
Koolhydraten | 55 gram | 65 gram | |||
Vet | 20 gram | 20 gram | |||
Verzadigd vet | 7 gram | 8 gram | |||
Vezels | 4 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum