Getty Images
Een heerlijk begin van de week met deze kruidige worteltjes. Geschikt voor 2 personen en staat binnen 30 minuten op tafel. Begin de week goed met dit heerlijke gerecht.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gram winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1/2theelepel paprikapoeder
Bereiding
1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
3. Snijd de wortels in plakken.
4. Verwarm de olie en bak hierin het komijnzaad tot het gaat geuren.
5. Fruit de ui en de knoflook een paar minuten mee.
6. Bak de tomatenpuree en het paprikapoeder kort mee.
7. Voeg de plakken wortel toe met 1 dl water en stoof de groente in 8-1- minuten gaar.
Menusuggestie:
Lekker met vegetarische schijf en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig:
- 2 vegetarische schrijven.
- 1 eetlepel vloeibare margarine.
- 6 opscheplepels aardappelpuree.
Weet u al wat u de rest van de week gaat eten? Klik hier voor het totale weekmenu!
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 130kcal | 415 kcal |
Eiwit | 2 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 45 gram |
Vet | 6 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 7 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum