Getty Images
Een heerlijk hoofdgerecht voor de maandagavond: rodekoolsalade met sinaasappel en mosterd. Dit menu is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 30 minuten. Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelpuree.
Ingrediënten
- 1 stuk rode kool of 400 gram gesneden rode kool
- 2 sinaasappels
- 1 - 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel mosterd
- ½ eetlepel suiker
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Maak het stuk rodekool schoon of gebruik voorgesneden rodekool.
- Verwijder eventueel de dikke stronk. Schaaf de kool heel fijn.
- Schil de sinaasappels dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
- Maak een dressing van het sinaasappelsap, 1 eetlepel water, azijn, de mosterd, wat suiker, de olie en wat peper.
- Meng de dressing door de rodekool en laat dit 1 uur staan.
- Meng er de stukjes sinaasappel door.
Menusuggestie
Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram vegetarische roerbakstukjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 grote opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | Menu | |||
Energie | 160 kcal | 465 kcal | |||
Eiwit | 5 gram | 20 gram | |||
Koolhydraten | 15 gram | 40 gram | |||
Vet | 6 gram | 20 gram | |||
Verzadigd vet | 1 gram | 4 gram | |||
Vezels | 9 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum