Maandag: rodekoolsalade met sinaasappel en mosterd

Getty Images

Een heerlijk hoofdgerecht voor de maandagavond: rodekoolsalade met sinaasappel en mosterd. Dit menu is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 30 minuten. Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 1 stuk rode kool of 400 gram gesneden rode kool
  • 2 sinaasappels
  • 1 - 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Maak het stuk rodekool schoon of gebruik voorgesneden rodekool.
  2. Verwijder eventueel de dikke stronk. Schaaf de kool heel fijn.
  3. Schil de sinaasappels dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
  4. Maak een dressing van het sinaasappelsap, 1 eetlepel water, azijn, de mosterd, wat suiker, de olie en wat peper.
  5. Meng de dressing door de rodekool en laat dit 1 uur staan.
  6. Meng er de stukjes sinaasappel door.

Menusuggestie

Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 grote opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden per persoon
 
  Recept
 Menu
Energie
  160 kcal
 465 kcal
Eiwit
  5 gram
 20 gram
Koolhydraten
  15 gram
 40 gram
Vet
  6 gram
 20 gram
Verzadigd vet
  1 gram
 4 gram
Vezels
  9 gram
 15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum