Waan je in Marrakesh
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 flinke wortel
- 1 courgette
- 200 gram kalkoenfilet
- 1 theelepel kerriepoeder
- Kaneel
- 1 sinaasappel
- 2 dl kippenbouillon
- Kruidnagel
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de wortel in plakken en de courgette in blokjes.
- Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi het vlees met peper, weinig zout, de kerrie en kaneel.
- Boen de sinaasappel goed schoon en snijd hem in halve plakken.
- Doe alles in een tagine of braadpan en meng er de bouillon door. Voeg de kruidnagel toe.
- Stoof het geheel in 40 minuten gaar.
- Verwarm de aardewerken tajine eerst op laag vuur.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 225 kcal | 415 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 55 gram |
Vet | 3 gram | 3 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
Vezels | 7 gram | 10 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron: Voedingscentrum
Bron
- Voedingscentrum