Maandag: Tajine met kalkoen en sinaasappel

Waan je in Marrakesh

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke wortel
  • 1 courgette
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Kaneel
  • 1 sinaasappel
  • 2 dl kippenbouillon
  • Kruidnagel
    

Bereiding

  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de ui en de knoflook in snippers, de wortel in plakken en de courgette in blokjes.
  • Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi het vlees met peper, weinig zout, de kerrie en kaneel.
  • Boen de sinaasappel goed schoon en snijd hem in halve plakken.
  • Doe alles in een tagine of braadpan en meng er de bouillon door. Voeg de kruidnagel toe.
  • Stoof het geheel in 40 minuten gaar.
  • Verwarm de aardewerken tajine eerst op laag vuur.

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 225 kcal 415 kcal
Eiwit 30 gram 35 gram
Koolhydraten 15 gram 55 gram
Vet 3 gram 3 gram
Verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 7 gram 10 gram

Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.

Missing media-item.

Bron: Voedingscentrum

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum