Met deze frisse venkelsalade met citroen krijgt u echt zin in vanavond. Het recept is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met vegetarische roerbakreepjes met ui en vokorenmacaroni.
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 1 citroen
- Stukje rode peper
- ½ eetlepel suiker
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Maak de venkel schoon, verwijder de harde onderkant en de stelen.
- Schaaf of snijd de venkel in hele dunne plakken.
- Pers de citroen uit.
- Snijd het stukje peper klein.
- Breng het citroensap met 2 eetlepels water, de stukjes peper, de suiker en de olie aan de kook.
- Schenk dit over de venkel en meng het er goed door.
- Laat de venkel 20 minuten trekken.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energy | 100 kcal | 420 kcal |
Eiwit | 2 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 8 gram | 30 gram |
Vet | 5 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 6 gram |
Vezels | 6 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum