Getty Images
De pinda's geven het gerecht een lekkere bite.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 150 gram volkoren mie
- 400 gram broccoli
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel ongezouten pinda's
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel ketjap manis
Bereiding
1. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Maak de groente schoon.
3. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
4. Snijd de bosuitjes in ringen.
5. Hak de pinda’s grof.
6. Bak de varkensvleesreepjes in de hete olie met de sambal bruin.
7. Voeg de broccoli toe en smoor dit in een paar minuten met het vlees gaar.
8. Laat de mie goed uitlekken.
9. Voeg de ringetjes bosui en de mie toe aan het vlees-broccolimengsel.
10. Maak het gerecht op smaak met de ketjap en strooi de gehakte pinda’s er over.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
700 milligram