Een nieuwe maand breekt aan, dus het is weer tijd om de culinaire geheimen van een Nederlandse stad te ontdekken! Deze week de leukste restaurants van Groningen.
Chef-kok Jean-Michel Hengge heeft het voor elkaar in zijn restaurant Muller. Hij komt u bij binnenkomst even een hand geven, en legt u de rest van de avond in handen van zijn vakkundige en correcte zwarte brigade. Het wijnarrangement sluit naadloos aan op de gerechten en vormt een mooie wijn/spijscombinatie: bij elk gerecht een andere wijn. Ook op vegetariërs wordt goed ingespeeld. Als u voor het bezoek aangeeft dat er zich vegetariërs in uw gezelschap bevinden, worden er spontaan nieuwe vegetarische gerechten bedacht. Goedkoop is anders, maar die ster heeft hij niet voor niets ontvangen...
In een stad met zoveel studentencafés is Tijdloos weer eens iets anders. Een mooi uitzicht op het water en een smaakvol, ietsje sober decor maken dit restaurant een plezier om in te verblijven. Het is wat krap dineren, maar sommigen vinden dit juist heel huiselijk. Het personeel is behulpzaam en schenkt glazen op tijd bij, hoewel het bij onverwachte drukte iets minder georganiseerd kan verlopen. Al met al een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en als u de kok lief aankijkt, schrijft hij zelfs zijn recepten voor u op!
Op het Frederiksplein bevindt zich Mediterraan eetcafé De Grote Frederik. In dit kleine en knusse tentje serveert de vriendelijke bediening goede maaltijden zonder poespas, voor een fijne prijs. De kaart wisselt nog wel eens, maar de beroemde, niet te versmaden spareribs zijn gelukkig een blijvertje. Naast vijf vleesgerechten, vis en vegetarisch staat er ook een wisselend weekmenu op de kaart.
Top 5 Groningen
- Muller
Frans - Tijdloos
Cajun, Frans - De Grote Frederik
Eetcafé, Mediterraan - De Omhelzing
Indonesisch - De Pauw
Frans
Voor u geselecteerd door IENS