Het wildseizoen is weer aangebroken en daarom heeft IENS de top 5 wildrestaurants voor u geselecteerd!
Je zit op een houten bankje met uitzicht over een gazon vol nieuwsgierige koeien. Een relaxed gevoel overheerst bij De Woord in Winterswijk. Als je aan de wandel bent geweest en zin hebt in een stoer stuk wild, dan moet je hier zijn. De speciale wildkaart is erg uitgebreid en bevat gerechten van eend tot ree. Met zijn gedegen wijnkennis zorgt de eigenaar voor de perfecte mix van wijn en spijs. Het is bovendien erg leuk om eens een kookworkshop te volgen in deze oude Achterhoekse boerderij.
Het is geen toeval dat alle wildtoppers in het oosten van het land liggen. Daar rolt het vlees direct uit het bos, zo je bord op. Verser kan gewoon niet. Dat gebeurt ook bij De Steenen Tafel in Arnhem Een bijzonder restaurant gevestigd aan de voet van een nog functionerende watertoren in een omgeving met een rijke historie. Het wildseizoen wordt erg serieus genomen, niet alleen door de restauranteigenaren, maar ook door de jagers die dagelijks op pad gaan om de keuken van wild te voorzien. Het wild wordt geschoten op de Veluwe en in de Ooijpolder.
Vers Veluws hert uit een van de grootste wildgebieden van ons land. Welke wildliefhebber wil dat nu niet? De Echoput in Hoog Soeren is niet over het hoofd te zien als je gaat voor de crème de la crème van het wildseizoen in Nederland. Ze weten de gerechten perfect te koppelen aan de tijd van het jaar. Als je echt wilt uitpakken kun je overnachten in het designhotel van De Echoput. Wil je thuis net zo lekker wild leren klaarmaken? Dan kun je je storten op een themales ‘koken met wild’.
Top 5 wildrestaurants
- De Woord, Winterswijk (Frans/Hollands)
- De Steenen Tafel, Arnhem (Europees/Internationaal)
- De Echoput, Hoog Soeren (Frans)
- Villa Copera, Tolkamer (Frans)
- Het Jachthuis, Hoog Soeren (Frans/Italiaans)
Voor u geselecteerd door IENS