Getty Images
Een heerlijk hoofdgerecht voor de vrijdagavond: gemarineerde vis. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 15 tot 30 minuten. Lekker met snijbonen en gebakken rijst met ananas.
Ingrediënten
- 1 gedroogd chilipepertje
- Stukje gemberwortel van 2 cm
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel komijnzaad (djinten)
- Mespunt geelwortel (kurkuma)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 stukjes koolvisfilet of andere visfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Verkruimel het pepertje.
- Schil de gember en rasp het stukje fijn.
- Meng dit door de fijngemaakte peper.
- Pers de knoflook er boven uit en wrijf er de komijn, de geelwortel, het citroensap en wat zout door.
- Wrijf de stukken vis hiermee in en laat de vis afgedekt in de koelkast minstens 1 uur marineren.
- Warm de grill voor.
- Leg de vis in een ovenvaste schaal en verdeel de margarine er over.
- Laat de vis onder de hete grill in ca. 12-15 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en gebakken rijst met ananas.Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- Gebakken rijst met ananas
Extra informatie
Allergie info:Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | Menu | |||
Energie | 185 kcal | 670 kcal | |||
Eiwit | 25 gram | 40 gram | |||
Koolhydraten | 4 gram | 80 gram | |||
Vet | 7 gram | 20 gram | |||
Verzadigd vet | 1 gram | 5 gram | |||
Vezels | 1 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum