Vrijdag: Geroerbakte andijvie met sesam en gember

Getty Images

Geroerbakte andijvie met sesam en gember staat vandaag op het menu. Dit groentegerecht is geschikt voor 2 personen en het bereiden duurt 15 minuten. Lekker met een karbonade gevuld met rauwe ham en aardappelen.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • Stukje gemberwortel ( ±2 cm)
  • 1 teentje knoflook
  • 800 gram andijvie
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel (sesam)olie
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Snijd de knoflook in smalle reepjes.
  4. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
  5. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de gember en de knoflook.
  7. Voeg dan de ringen ui en de andijvie toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
  8. Maak de groente op smaak met de sojasaus en strooi het sesamzaad er over.

Menusuggestie

Lekker met een karbonade gevuld met rauwe ham en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ribkarbonade
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 2 sauslepels jus
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

 Recept
Menu
Energie
170 kcal
530 kcal
Eiwit
6 gram
35 gram
Koolhydraten
15 gram
40 gram
Vet9 gram
25 gram
Verzadigd vet
1 gram
4 gram
Vezels
5 gram
7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum