Getty Images
Geroerbakte andijvie met sesam en gember staat vandaag op het menu. Dit groentegerecht is geschikt voor 2 personen en het bereiden duurt 15 minuten. Lekker met een karbonade gevuld met rauwe ham en aardappelen.
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamzaad
- Stukje gemberwortel ( ±2 cm)
- 1 teentje knoflook
- 800 gram andijvie
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel (sesam)olie
- 1 eetlepel sojasaus of ketjap
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd de knoflook in smalle reepjes.
- Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de gember en de knoflook.
- Voeg dan de ringen ui en de andijvie toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met de sojasaus en strooi het sesamzaad er over.
Menusuggestie
Lekker met een karbonade gevuld met rauwe ham en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ribkarbonade
- 2 plakjes rauwe ham
- 2 sauslepels jus
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 170 kcal | 530 kcal |
Eiwit | 6 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 40 gram |
Vet | 9 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 4 gram |
Vezels | 5 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum