Vrijdag: gestoofde tilapia met erwtjes

Getty Images

Vandaag op het menu: een boterzachte visstoof. Een heerlijk hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met komkommersalade en volkorenbrood.

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tilapiafilet
  • 1 eetlepel olie
  • Mespunt geraspte sinaasappelschil
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 1 dl visbouillon
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 50 gram garnalen

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes en de knoflook schoon.
  2. Snijd de bosuitjes in ringen en de knoflook in stukjes.
  3. Snijd de vis in stukken en bestrooi ze met peper en weinig zout.
  4. Bak de vis, de bosuitjes en de knoflook enkele minuten in de hete olie.
  5. Voeg de geraspte sinaasappelschil, de Italiaanse kruiden, de bouillon, de doperwten en de garnalen toe en stoof het geheel in 5 minuten verder gaar.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 295 kcal 630 kcal
Eiwit 50 gram 60 gram
Koolhydraten 4 gram 50 gram
Vet 9 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 1 gram 9 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum