Getty Images
Vandaag op het menu: een boterzachte visstoof. Een heerlijk hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met komkommersalade en volkorenbrood.
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 200 gram tilapiafilet
- 1 eetlepel olie
- Mespunt geraspte sinaasappelschil
- 1 theelepel italiaanse kruiden
- 1 dl visbouillon
- 200 gram diepvries doperwten
- 50 gram garnalen
Bereiding
- Maak de bosuitjes en de knoflook schoon.
- Snijd de bosuitjes in ringen en de knoflook in stukjes.
- Snijd de vis in stukken en bestrooi ze met peper en weinig zout.
- Bak de vis, de bosuitjes en de knoflook enkele minuten in de hete olie.
- Voeg de geraspte sinaasappelschil, de Italiaanse kruiden, de bouillon, de doperwten en de garnalen toe en stoof het geheel in 5 minuten verder gaar.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 295 kcal | 630 kcal |
Eiwit | 50 gram | 60 gram |
Koolhydraten | 4 gram | 50 gram |
Vet | 9 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 1 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum