Getty Images
Heerlijke kapucijnersoep staat vanavond op het menu. Het bereiden van de maaltijdsoep duurt 15 minuten en is geschikt voor 2 personen. Lekker met volkorenbrood.
Ingrediënten
- 4 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika
- 1 eetlepel olie
- 3 dl groentebouillon (van tablet)
- ½ blik gepelde tomaten
- 1 kleine pot kapucijners
- 1 mespunt tijm of bonenkruid
- Mespunt chilipoeder
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de bleekselderij in smalle repen.
- Snijd de ui en de knoflook klein.
- Snijd de paprika in blokjes.
- Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Smoor de paprika kort mee.
- Voeg de groentebouillon en de tomaten toe en breng dit aan de kook.
- Kook de soep 10 minuten.
- Roer er de uitgelekte kapucijners door en warm dit snel door.
- Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipeper.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.Hiervoor heb je nodig...
- 4 sneetjes volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info:Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | Menu | |||
Energie | 245 kcal | 410 kcal | |||
Eiwit | 10 gram | 20 gram | |||
Koolhydraten | 30 gram | 55 gram | |||
Vet | 7 gram | 9 gram | |||
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram | |||
Vezels | 15 gram | 20 gram |
Bron
- Voedingscentrum