Vrijdag: kapucijnersoep

Getty Images

Heerlijke kapucijnersoep staat vanavond op het menu. Het bereiden van de maaltijdsoep duurt 15 minuten en is geschikt voor 2 personen. Lekker met volkorenbrood.

Ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 3 dl groentebouillon (van tablet)
  • ½ blik gepelde tomaten
  • 1 kleine pot kapucijners
  • 1 mespunt tijm of bonenkruid
  • Mespunt chilipoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de bleekselderij in smalle repen.
  3. Snijd de ui en de knoflook klein.
  4. Snijd de paprika in blokjes.
  5. Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
  6. Smoor de paprika kort mee.
  7. Voeg de groentebouillon en de tomaten toe en breng dit aan de kook.
  8. Kook de soep 10 minuten.
  9. Roer er de uitgelekte kapucijners door en warm dit snel door.
  10. Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipeper.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 sneetjes volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
 
  Recept
 Menu
Energie
  245 kcal
 410 kcal
Eiwit
  10 gram
 20 gram
Koolhydraten
  30 gram
 55 gram
Vet
  7 gram
 9 gram
Verzadigd vet
  1 gram
 1 gram
Vezels
  15 gram
 20 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum