Woensdag: citroenrisotto

Getty Images

Volgens beproefd recept een heerlijke citroenrisotto. Geschikt voor 2 personen en met een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met gebakken kipfilet en geroosterde worteltjes.

Ingrediënten

  • 6 dl bouillon
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram risottorijst
  • ½ citroen
  • Mespunt tijm

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook.
  2. Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Fruit de sjalot en de knoflook in de olie glazig.
  4. Voeg de rijst toe en bak de rijst kort mee.
  5. Giet er een deel van de bouillon bij en breng dit aan de kook.
  6. Giet, als de bouillon is opgenomen er weer een scheut bouillon bij. Laat de rijst in ca. 25 minuten gaar worden.
  7. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil af.
  8. Maak de risotto op smaak met geraspte citroenschil, wat citroensap en wat tijm.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 430 kcal 665 kcal
Eiwit 8 gram 30 gram
Koolhydraten 80 gram 90 gram
Vet 7 gram 15 gram
Verzadigd vet 2 gram 4 gram
Vezels 2 gram 7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum