Woensdag: Kruidige couscous

Getty Images

Een hoofdgerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 3½ dl bouillon
  • 200 gram snelkokende couscous
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

Bereiding

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Doe de couscous in een kom en giet er de kokende bouillon over.
  • Roer dit met een vork goed door elkaar en laat de couscous 5 minuten wellen.
  • Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  • Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de knoflook zacht. Bak de pijnboompitten al omscheppend bruin.
  • Voeg de kaneel, de komijn en royaal peper toe en bak dit even mee.
  • Schep de couscous en de bosuitjes er door en warm alles omscheppend met een vork goed door.
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 485 kcal 695 kcal
Eiwit 15 gram 30 gram
Koolhydraten 70 gram 75 gram
Vet 15 gram 25 gram
Verzadigd vet 2 gram 7 gram
Vezels 6 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum