Getty Images
Een hoofdgerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten
Ingrediënten
- 3½ dl bouillon
- 200 gram snelkokende couscous
- 1 teentje knoflook
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook.
- Doe de couscous in een kom en giet er de kokende bouillon over.
- Roer dit met een vork goed door elkaar en laat de couscous 5 minuten wellen.
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de knoflook zacht. Bak de pijnboompitten al omscheppend bruin.
- Voeg de kaneel, de komijn en royaal peper toe en bak dit even mee.
- Schep de couscous en de bosuitjes er door en warm alles omscheppend met een vork goed door.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 485 kcal | 695 kcal |
Eiwit | 15 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 70 gram | 75 gram |
Vet | 15 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 7 gram |
Vezels | 6 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum