Getty Images
Alles is groente in deze heerlijke linzencrèmesoep van vandaag. Een eenpansgerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met volkorenbrood.
Ingrediënten
- 200 gram gedroogde linzen
- 6 dl groentebouillon
- 1 ui
- 1 kleine winterwortel
- 1 rode en 1 gele paprika
- 1 stukje knolselderij
- ½ spaanse peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 5 takjes koriander
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in de bouillon in 30-45 minuten gaar, afhankelijk van de soort linzen.
- Maak de groente schoon en snijd alles klein.
- Snijd het stukje peper in smalle ringen.
- Fruit de ui en de knoflook in de margarine.
- Voeg de rest van de groente en de peper toe en smoor de groente gaar.
- Houd een paar lepels van de groente en van de gare linzen achter.
- Pureer de rest van de linzen en de groente in de keukenmachine of met de staafmixer.
- Roer de achtergehouden linzen en de groente door de soep.
- Strooi er klein geknipte koriander over.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 455 kcal | 535 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 60 gram | 75 gram |
Vet | 7 gram | 8 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
Vezels | 25 gram | 30 gram |
Bron
- Voedingscentrum