Woensdag: linzencrèmesoep

Getty Images

Alles is groente in deze heerlijke linzencrèmesoep van vandaag. Een eenpansgerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met volkorenbrood.

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde linzen
  • 6 dl groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 stukje knolselderij
  • ½ spaanse peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 5 takjes koriander

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in de bouillon in 30-45 minuten gaar, afhankelijk van de soort linzen.
  2. Maak de groente schoon en snijd alles klein.
  3. Snijd het stukje peper in smalle ringen.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de margarine.
  5. Voeg de rest van de groente en de peper toe en smoor de groente gaar.
  6. Houd een paar lepels van de groente en van de gare linzen achter.
  7. Pureer de rest van de linzen en de groente in de keukenmachine of met de staafmixer.
  8. Roer de achtergehouden linzen en de groente door de soep.
  9. Strooi er klein geknipte koriander over.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 455 kcal 535 kcal
Eiwit 25 gram 30 gram
Koolhydraten 60 gram 75 gram
Vet 7 gram 8 gram
Verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 25 gram 30 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum