Woensdag: macaroni met geroosterde paprikasaus

Getty Images

Een allemansvriendje: macaroni. Dit overheerlijke hoofdgerecht heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 geroosterde paprika's (pot)
  • 150-200 gram volkoren macaroni
  • 6 plakjes bacon
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • Oregano

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  2. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukjes.
  3. Kook de macaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Snijd de bacon in reepjes en bak ze in de olie langzaam bruin.
  5. Fruit de ui en de knoflook mee met de bacon.
  6. Voeg de paprika’s toe en laat dit een paar minuten zacht sudderen.
  7. Voeg de doperwtjes toe en kook ze in een paar minuten gaar.
  8. Roer er een paar lepels kookvocht van de macaroni door.
  9. Giet de macaroni af en meng de macaroni door de saus.
  10. Maak het op smaak met peper, een beetje zout en wat oregano.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 120 kcal 500 kcal
Eiwit 3 gram 35 gram
Koolhydraten 4 gram 30 gram
Vet 10 gram 25 gram
Verzadigd vet 2 gram 6 gram
Vezels 3 gram 5 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum