Getty Images
Een allemansvriendje: macaroni. Dit overheerlijke hoofdgerecht heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 geroosterde paprika's (pot)
- 150-200 gram volkoren macaroni
- 6 plakjes bacon
- 1 eetlepel olie
- 100 gram doperwten (diepvries)
- Oregano
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukjes.
- Kook de macaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de bacon in reepjes en bak ze in de olie langzaam bruin.
- Fruit de ui en de knoflook mee met de bacon.
- Voeg de paprika’s toe en laat dit een paar minuten zacht sudderen.
- Voeg de doperwtjes toe en kook ze in een paar minuten gaar.
- Roer er een paar lepels kookvocht van de macaroni door.
- Giet de macaroni af en meng de macaroni door de saus.
- Maak het op smaak met peper, een beetje zout en wat oregano.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 120 kcal | 500 kcal |
Eiwit | 3 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 4 gram | 30 gram |
Vet | 10 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 6 gram |
Vezels | 3 gram | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum