Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 150-200 gram eiermie
- 150 gram bieflap
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel
- ½ rode peper
- 1 flinke paksoi
- ½ bosje koriander
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel sojasaus of ketjap
Bereiding
- Kook de eiermie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de mie goed uitlekken.
- Snijd de bieflap in dunne reepjes.
- Maak de groente en specerijen schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers.
- Rasp het stukje gember fijn.
- Snijd de peper in smalle ringen.
- Snijd de paksoi in repen.
- Hak de steeltjes van de koriander klein.
- Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de reepjes vlees in een paar minuten bruin. Neem het vlees uit de pan.
- Voeg de rest van de olie toe en fruit hierin de ui, de knoflook en de gember zacht.
- Roerbak de paksoi en de koriandersteeltjes kort mee.
- Voeg de ringetjes peper en de mie toe en warm het geheel goed door.
- Maak de mie op smaak met de vissaus en de sojasaus en schep het vlees er door.
- Strooi de korianderblaadjes er over.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 605 kcal |
Eiwit | 35 gram |
Koolhydraten | 80 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum