Getty Images
Een heerlijk hoofdgerecht voor vanavond; penne met artisjokken en tonijn. Het bereiden van dit pastagerecht duurt 15 tot 30 minuten en het recept is geschikt voor 2 personen. Lekker met gestoofde courgette.
Ingrediënten
- 150-200 gram volkoren penne of macaroni
- 1 sjalot of kleine ui
- 1 kleine pot artisjokken (ca. 200 gram)
- 1 blikje tonijn op water (naturel)
- 1 eetlepel olie
- 1 kleine pot tomatensaus
Bereiding
- Kook de penne in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in vieren.
- Giet de tonijn af en verdeel de vis in stukjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig.
- Roerbak de artisjokken even mee.
- Voeg de tonijn en de pastasaus toe en warm dit goed door.
- Schep de saus door de gare pasta.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde courgette.Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram courgette
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | Menu | |||
Energie | 540 kcal | 615 kcal | |||
Eiwit | 30 gram | 35 gram | |||
Koolhydraten | 80 gram | 85 gram | |||
Vet | 9 gram | 15 gram | |||
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram | |||
Vezels | 8 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum