Woensdag: penne met artisjokken en tonijn

Getty Images

Een heerlijk hoofdgerecht voor vanavond; penne met artisjokken en tonijn. Het bereiden van dit pastagerecht duurt 15 tot 30 minuten en het recept is geschikt voor 2 personen. Lekker met gestoofde courgette.

Ingrediënten

  • 150-200 gram volkoren penne of macaroni
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 kleine pot artisjokken (ca. 200 gram)
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kleine pot tomatensaus

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  3. Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in vieren.
  4. Giet de tonijn af en verdeel de vis in stukjes.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig.
  6. Roerbak de artisjokken even mee.
  7. Voeg de tonijn en de pastasaus toe en warm dit goed door.
  8. Schep de saus door de gare pasta.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde courgette.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram courgette
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden per persoon
 
  Recept
 Menu
Energie
  540 kcal
 615 kcal
Eiwit
  30 gram
 35 gram
Koolhydraten
  80 gram
 85 gram
Vet
  9 gram
 15 gram
Verzadigd vet
  1 gram
 1 gram
Vezels
  8 gram
 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum