Zaterdag: Appelkruimeltoetje

...Maar binnen is het warm

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 kleine appels (elstar, golden delicious of jonagold)
  • 4 eetlepels magere vanillevla
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • Snuf kaneel
  • ¾ eetlepel vloeibare margarine
   

Bereiding

  • Warm de oven voor op 200° C.
  • Was de rozijnen.
  • Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in dikke plakken. Leg de plakken appel in de ovenschaal, strooi de rozijnen er over en schep de vanillevla er op.
  • Maak een kruimeldeegje door de bloem te mengen met de suiker en een flinke snuf kaneel.
  • Werk hier met een vork de margarine door tot een kruimelig deegje ontstaat.
  • Strooi de kruimels over de inhoud van de schaal.
  • Bak het appelkruimeltoetje in het midden van de oven in bak 20 minuten gaar en bruin.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 250 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 45 gram
Vet 5 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum