Vooraf aubergine met feta gevolgt door een lekkere pizzaburger. Als afsluiter een abrikozenshake.
Aubergine met Feta
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Voorgerecht
Ingrediënten
- 1 kleine aubergine
- 2 eetlepels olie
- Citroensap
- 40 gram fetablokjes light (10 % vet)
Bereiding
- Was de aubergine en verwijder de steelaanzet. Snijd de aubergine in plakken van 2 cm.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken aubergine in 5 minuten gaar.
- Bestrooi de plakken met peper en weinig zout en voeg een klein beetje citroensap toe.
- Leg op ieder plak een stukje kaas en laat dit warm worden.
- Serveer de plakken aubergine lauw met eventueel wat (Turks) brood.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht pizzaburger en paprikasalade met kappertjes.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 140 kcal | |
Eiwit | 3 gram | |
Koolhydraten | 4 gram | |
Vet | 10 gram | |
Verzadigd vet | 3 gram | |
Vezels | 2 gram |
Pizzaburger
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Hoofdgerecht
- Vegetarisch hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 bruine italiaanse bollen of grote volkoren broodjes
- 2 vegetarische hamburgers
- 1 (vlees)tomaat
- 1 bosui
- 2 eetlepels deense mozzarella of pizzakaas (30+)
- Oregano
Bereiding
- Snijd de broodjes open en rooster het snijvlak onder de grill of in een grillpan mooi bruin.
- Rooster de hamburgers onder de grill bruin en heet.
- Was de tomaat en snijd hem in plakken.
- Was het bosuitje en snijd het in smalle ringen.
- Beleg de broodjes met de plakken tomaat en leg de hamburger er op. Strooi de uienringetjes en de kaas er over met wat oregano.
- Laat de kaas onder de hete grill smelten en leg de bovenste helft van het broodje er op.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht een paprikasalade met kappertjes.
Hiervoor heb je nodig...
3 paprika's
1 eetlepel olie
azijn
1 eetlepel kappertjes
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 445 kcal | 525 kcal | ||
Eiwit | 25 gram | 25 gram | ||
Koolhydraten | 60 gram | 65 gram | ||
Vet | 10 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram | ||
Vezels | 6 gram | 10 gram |
Abrikozenshake
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- Nagerecht
Ingrediënten
- 6 gedroogde abrikozen
- 1 dl sinaasappelsap
- 2 eetlepels abrikozenjam
- 1½ dl halfvolle of magere yoghurt
- Kaneel
Bereiding
- Was de abrikozen en snijd ze in stukjes.
- Breng het sinaasappelsap tegen de kook aan en laat hierin de stukjes abrikoos zacht worden.
- Laat dit afkoelen.
- Pureer de abrikozen met het sap in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Voeg de jam en de yoghurt toe en klop dit tot een luchtige shake.
- Verdeel de shake over 2 hoge glazen.
- Stuif er wat kaneel over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht pizzaburger en paprikasalade met kappertjes.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 145 kcal | |
Eiwit | 4 gram | |
Koolhydraten | 30 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum