Zaterdag: aubergine met feta, pizzaburger en abrikozenshake

Vooraf aubergine met feta gevolgt door een lekkere pizzaburger. Als afsluiter een abrikozenshake.

Aubergine met Feta

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 kleine aubergine
  • 2 eetlepels olie
  • Citroensap
  • 40 gram fetablokjes light (10 % vet)

Bereiding

  1. Was de aubergine en verwijder de steelaanzet. Snijd de aubergine in plakken van 2 cm.
  2. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken aubergine in 5 minuten gaar.
  3. Bestrooi de plakken met peper en weinig zout en voeg een klein beetje citroensap toe.
  4. Leg op ieder plak een stukje kaas en laat dit warm worden.
  5. Serveer de plakken aubergine lauw met eventueel wat (Turks) brood.


Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht pizzaburger en paprikasalade met kappertjes.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 140 kcal
Eiwit
 3 gram
Koolhydraten
 4 gram
Vet
 10 gram
Verzadigd vet
 3 gram
Vezels
 2 gram

Pizzaburger

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Hoofdgerecht
  • Vegetarisch hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 bruine italiaanse bollen of grote volkoren broodjes
  • 2 vegetarische hamburgers
  • 1 (vlees)tomaat
  • 1 bosui
  • 2 eetlepels deense mozzarella of pizzakaas (30+)
  • Oregano

Bereiding

  1. Snijd de broodjes open en rooster het snijvlak onder de grill of in een grillpan mooi bruin.
  2. Rooster de hamburgers onder de grill bruin en heet.
  3. Was de tomaat en snijd hem in plakken.
  4. Was het bosuitje en snijd het in smalle ringen.
  5. Beleg de broodjes met de plakken tomaat en leg de hamburger er op. Strooi de uienringetjes en de kaas er over met wat oregano.
  6. Laat de kaas onder de hete grill smelten en leg de bovenste helft van het broodje er op.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht een paprikasalade met kappertjes.
Hiervoor heb je nodig...

    3 paprika's
    1 eetlepel olie
    azijn
    1 eetlepel kappertjes

Voedingswaarden per persoon
  Recept
 Menu
Energie
 445 kcal
 525 kcal
Eiwit
 25 gram
 25 gram
Koolhydraten
 60 gram
 65 gram
Vet
 10 gram
 15 gram
Verzadigd vet
 3 gram
 4 gram
Vezels
 6 gram
 10 gram

Abrikozenshake

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • Nagerecht

Ingrediënten

  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 1½ dl halfvolle of magere yoghurt
  • Kaneel 

Bereiding

  1. Was de abrikozen en snijd ze in stukjes.
  2. Breng het sinaasappelsap tegen de kook aan en laat hierin de stukjes abrikoos zacht worden.
  3. Laat dit afkoelen.
  4. Pureer de abrikozen met het sap in de keukenmachine of met een staafmixer.
  5. Voeg de jam en de yoghurt toe en klop dit tot een luchtige shake.
  6. Verdeel de shake over 2 hoge glazen.
  7. Stuif er wat kaneel over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht pizzaburger en paprikasalade met kappertjes.

Voedingswaarden per persoon
   Recept
Energie
 145 kcal
Eiwit
 4 gram
Koolhydraten
 30 gram
Vet
 0 gram
Verzadigd vet
 0 gram
Vezels
 3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum