Getty Images
Voor de zaterdagavond staat er als hoofdgerecht cajunkip met zoete aardappel op het menu. Gevolgd door een heerlijk dessert: romige pruimenmousse. Dit menu is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 30 minuten. Laat het u smaken.
Cajunkip met zoete aardappel
Ingrediënten
- 400 gram zoete aardappel
- 2 theelepels cajun kruidenmix
- 2 eetlepels olie
- 200 gram kipfilet
- 1 (rode) ui
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Boen de aardappelen goed schoon. Snijd de aardappelen in blokjes.
- Meng de cajun kruidenmix door de olie.
- Schep de helft er van door de blokjes aardappel en doe ze op een bakblik van de oven.
- Rooster de blokjes aardappel 30 minuten. Schep ze een keer om.
- Snijd de kipfilet in lange repen en meng er de rest van de kruidenolie door.
- Leg de repen kip naast de blokjes aardappel en laat ze in 15 minuten mee gaar en bruin bakken.
- Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
- Strooi de ringen ui de laatste 5 minuten over de aardappelen en bak ze mee.
Menusuggestie
Lekker met spruitjes met appel en rozijnen.
Hiervoor heb je nodig...
- Spruitjes met appel en rozijnen
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | Menu | |||
Energie | 450 kcal | 625 kcal | |||
Eiwit | 35 gram | 40 gram | |||
Koolhydraten | 45 gram | 65 gram | |||
Vet | 15 gram | 20 gram | |||
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram | |||
Vezels | 5 gram | 15 gram |
Romige pruimenmousse
Ingrediënten
- 5 pruimen
- 100 gram light roomkaas
- 1 dl griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
Bereiding
- Maak de pruimen schoon.
- Pureer 4 pruimen en snijd 1 pruim in mooie stukjes.
- Klop de roomkaas luchtig met de yoghurt en de pruimenpuree en maak dit op smaak met citroensap en wat basterdsuiker.
- Verdeel de mousse over 2 coupes en garneer met de stukjes pruim.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht cajunkip met zoete aardappel en spruitjes.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | ||||
Energie | 220 kcal | ||||
Eiwit | 9 gram | ||||
Koolhydraten | 25 gram | ||||
Vet | 9 gram | ||||
Verzadigd vet | 5 gram | ||||
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum