Zaterdag: cajunkip met zoete aardappel en romige pruimenmousse

Getty Images

Voor de zaterdagavond staat er als hoofdgerecht cajunkip met zoete aardappel op het menu. Gevolgd door een heerlijk dessert: romige pruimenmousse. Dit menu is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 30 minuten. Laat het u smaken.

Cajunkip met zoete aardappel

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 theelepels cajun kruidenmix
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram kipfilet
  • 1 (rode) ui

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Boen de aardappelen goed schoon. Snijd de aardappelen in blokjes.
  3. Meng de cajun kruidenmix door de olie.
  4. Schep de helft er van door de blokjes aardappel en doe ze op een bakblik van de oven.
  5. Rooster de blokjes aardappel 30 minuten. Schep ze een keer om.
  6. Snijd de kipfilet in lange repen en meng er de rest van de kruidenolie door.
  7. Leg de repen kip naast de blokjes aardappel en laat ze in 15 minuten mee gaar en bruin bakken.
  8. Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
  9. Strooi de ringen ui de laatste 5 minuten over de aardappelen en bak ze mee.

Menusuggestie
Lekker met spruitjes met appel en rozijnen.

Hiervoor heb je nodig...

  • Spruitjes met appel en rozijnen
Voedingswaarden per persoon
 
  Recept
 Menu
Energie
  450 kcal
 625 kcal
Eiwit
  35 gram
 40 gram
Koolhydraten
  45 gram
 65 gram
Vet
  15 gram
 20 gram
Verzadigd vet
  3 gram
 4 gram
Vezels
  5 gram
 15 gram


Romige pruimenmousse

Ingrediënten

  • 5 pruimen
  • 100 gram light roomkaas
  • 1 dl griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker

Bereiding

  1. Maak de pruimen schoon.
  2. Pureer 4 pruimen en snijd 1 pruim in mooie stukjes.
  3. Klop de roomkaas luchtig met de yoghurt en de pruimenpuree en maak dit op smaak met citroensap en wat basterdsuiker.
  4. Verdeel de mousse over 2 coupes en garneer met de stukjes pruim.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht cajunkip met zoete aardappel en spruitjes.

Voedingswaarden per persoon
 
  Recept
Energie
  220 kcal
Eiwit
  9 gram
Koolhydraten
  25 gram
Vet
  9 gram
Verzadigd vet
  5 gram
Vezels
  2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum