Een vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dunne prei
- 1 rode paprika
- 150 gram sperziebonen
- 150 gram witte kool
- Stukje gemberwortel
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel currypasta
- 1 dl groentebouillon
- 1 dl kokosmelk
Bereiding:
- Kook de eieren in 8 minuten hard.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 3 cm.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de sperziebonen in stukjes en de kool in smalle slierten.
- Schil de gemberwortel en rasp het stukje.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui, de knoflook, de gember en de currypasta.
- Voeg de prei en de kool toe en laat dit enkele minuten zacht meebakken.
- Voeg de rest van de groente en de aardappelblokjes toe en giet de bouillon en de kokosmelk er bij.
- Breng dit aan de kook.
- Kook het gerecht in 12-15 minuten met een deksel op de pan gaar.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Schep de laatste minuten de parten ei er door.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 525 kcal |
Eiwit | 20 gram |
Koolhydraten | 55 gram |
Vet | 20 gram |
Verzadigd vet | 8 gram |
Vezels | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum