Zaterdag: Curry van gemengde groente, aardappelen en ei

Een vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.

Ingrediënten:
  • 4 eieren
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 1 rode paprika
  • 150 gram sperziebonen
  • 150 gram witte kool
  • Stukje gemberwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel currypasta
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 dl kokosmelk

Bereiding:

  • Kook de eieren in 8 minuten hard.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 3 cm.
  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de sperziebonen in stukjes en de kool in smalle slierten.
  • Schil de gemberwortel en rasp het stukje.
  • Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui, de knoflook, de gember en de currypasta.
  • Voeg de prei en de kool toe en laat dit enkele minuten zacht meebakken.
  • Voeg de rest van de groente en de aardappelblokjes toe en giet de bouillon en de kokosmelk er bij.
  • Breng dit aan de kook.
  • Kook het gerecht in 12-15 minuten met een deksel op de pan gaar.
  • Pel de eieren en snijd ze in parten.
  • Schep de laatste minuten de parten ei er door.
Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie
525 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
8 gram
Vezels
10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum