Pure verwennerij.
Ngerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.
Lekker met als hoofdgerecht kruidig gevulde makreel, komkommersalade met munt en zilvervliesrijst.
Ingrediënten
- ½ vanillestokje
- Schijf citroen
- 1 eetlepel suiker
- 2 perziken
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
Bereiding
- Snijd het vanillestokje in de lengte open.
- Breng 1 dl water met het vanillestokje, de schijf citroen en de suiker aan de kook.
- Laat dit 10 minuten trekken.
- Halveer de perziken rond de pit , draai de helften uit elkaar en verwijder de pit. Trek het velletje van de perziken.
- Leg de perzikhelften in het vocht en pocheer ze 5 minuten.
- Laat de perziken in het vocht afkoelen.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
- Leg de perzikhelften op 2 bordjes en schep er wat van het vocht over. Strooi de amandelen er over.
Lekker met als hoofdgerecht kruidig gevulde makreel, komkommersalade met munt en zilvervliesrijst.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 95 kcal | |
Eiwit | 2 gram | |
Koolhydraten | 15 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum