Zaterdag: Gepocheerde perzik met amandeltjes

Pure verwennerij.

Ngerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.

Ingrediënten

  • ½ vanillestokje
  • Schijf citroen
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 perziken
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen

Bereiding

  • Snijd het vanillestokje in de lengte open.
  • Breng 1 dl water met het vanillestokje, de schijf citroen en de suiker aan de kook.
  • Laat dit 10 minuten trekken.
  • Halveer de perziken rond de pit , draai de helften uit elkaar en verwijder de pit. Trek het velletje van de perziken.
  • Leg de perzikhelften in het vocht en pocheer ze 5 minuten.
  • Laat de perziken in het vocht afkoelen.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  • Leg de perzikhelften op 2 bordjes en schep er wat van het vocht over. Strooi de amandelen er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kruidig gevulde makreel, komkommersalade met munt en zilvervliesrijst.

Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 95 kcal  
  1029 kj 2751 kj
Eiwit 2 gram  
Koolhydraten 15 gram  
Vet 1 gram  
Verzadigd vet 0 gram  
Vezels 2 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum