Getty Images
Met dit menu krijgt u gegarandeerd weer zin in de zomer. Als hoofdgerecht een heerlijke kokosrijst, met een bereidingstijd van 15-30 minuten en toe gestoofd fruit dat slechts 0-15 minuten van uw tijd kost. Eet smakelijk!
Kokosrijst met doperwtjes
Ingrediënten
- 175-200 gram zilvervliesrijst
- 1 dl kokosmelk
- 2 eetlepels rozijnen
- 200 gram (diepvries)doperwten
Bereiding
- Kook de rijst in water en de kokosmelk gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de rozijnen en meng ze de laatste minuten door de rijst.
- Kook de doperwten gaar in weinig water of verwarm ze volgens de gebruiksaanwijzing.
- Meng de doperwtjes voorzichtig door de gare rijst.
- Maak het gerecht op smaak met peper en een beetje zout.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 505 kcal | 715 kcal |
Eiwit | 15 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 85 gram | 90 gram |
Vet | 10 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 8 gram | 10 gram |
Vezels | 7 gram | 9 gram |
_____________________________________________________________
Gestoofd fruit
Ingrediënten
- ½ dl tropische vruchtenlimonadesiroop
- ½ vanillestokje
- 1 stevige handpeer
- 1 appel
- 2 (bloed)sinaasappel
- 100 gram magere (griekse) yoghurt
Bereiding
- Meng de limonadesiroop met ½ dl water in een pan.
- Snijd het vanillestokje open en doe het bij de limonade. Laat dit 10 minuten zacht trekken.
- Maak het fruit schoon.
- Snijd de peer en de appel in vieren en leg ze in de siroop.
- Laat dit in ca. 10 minuten zacht worden.
- Snijd de sinaasappels in plakken en halveer ze.
- Meng de sinaasappelplakken er door en laat het afkoelen.
- Verwijder het vanillestokje.
- Verdeel de compote over 2 coupes en schep er wat yoghurt op.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 210 kcal |
Eiwit | 3 gram |
Koolhydraten | 40 gram |
Vet | 1 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 4 gram |
Bron
- Voedingscentrum