Zaterdag: kokosrijst met doperwtjes en gestoofd fruit

Getty Images

Met dit menu krijgt u gegarandeerd weer zin in de zomer. Als hoofdgerecht een heerlijke kokosrijst, met een bereidingstijd van 15-30 minuten en toe gestoofd fruit dat slechts 0-15 minuten van uw tijd kost. Eet smakelijk!

Kokosrijst met doperwtjes

Ingrediënten

  • 175-200 gram zilvervliesrijst
  • 1 dl kokosmelk
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 200 gram (diepvries)doperwten

Bereiding

  1. Kook de rijst in water en de kokosmelk gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Was de rozijnen en meng ze de laatste minuten door de rijst.
  3. Kook de doperwten gaar in weinig water of verwarm ze volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Meng de doperwtjes voorzichtig door de gare rijst.
  5. Maak het gerecht op smaak met peper en een beetje zout.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 505 kcal 715 kcal
Eiwit 15 gram 30 gram
Koolhydraten 85 gram 90 gram
Vet 10 gram 25 gram
Verzadigd vet 8 gram 10 gram
Vezels 7 gram 9 gram

_____________________________________________________________

Gestoofd fruit

Ingrediënten

  • ½ dl tropische vruchtenlimonadesiroop
  • ½ vanillestokje
  • 1 stevige handpeer
  • 1 appel
  • 2 (bloed)sinaasappel
  • 100 gram magere (griekse) yoghurt

 Bereiding

  1. Meng de limonadesiroop met ½ dl water in een pan.
  2. Snijd het vanillestokje open en doe het bij de limonade. Laat dit 10 minuten zacht trekken.
  3. Maak het fruit schoon.
  4. Snijd de peer en de appel in vieren en leg ze in de siroop.
  5. Laat dit in ca. 10 minuten zacht worden.
  6. Snijd de sinaasappels in plakken en halveer ze.
  7. Meng de sinaasappelplakken er door en laat het afkoelen.
  8. Verwijder het vanillestokje.
  9. Verdeel de compote over 2 coupes en schep er wat yoghurt op.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 210 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 40 gram
Vet 1 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum