Vandaag op het menu: Oosterse kipsalade gevolgd door gemarineerde meloen
Oosterse kipsalade
Ingrediënten- 150 gram rijstnoedels of mihoen
- 1 geroosterde paprika (pot)
- 1 kropjebaby romeinse sla
- ½ komkommer
- 1 rode peper
- 200 gram gerookte kipfilet
- 2 theelepels sesamzaad
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels sesamolie
- 5 gram citroensap
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
- Eenpansgerecht
- Kook of wel de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de paprika in repen.
- Was de sla en snijd het kropje in repen.
- Was het stuk komkommer en snijd het in smalle boogjes.
- Maak de peper schoon. Verwijder de pitjes en snijd de peper in smalle ringetjes.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Klop een dressing van de olie, de sesamolie en wat citroensap.
- Meng alles door elkaar.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 540 kcal | |
Eiwit | 40 gram | |
Koolhydraten | 65 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 3 gram | |
Vezels | 3 gram |
Gemarineerde meloen
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel
- 2 eetlepels citroen- of limoensap
- 50 gram suiker
- 2 schijven galia meloen
- 1 schijf watermeloen
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Nagerecht
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Breng 1½ dl water met de geraspte gember en de suiker aan de kook.
- Los de suiker op en laat de siroop afkoelen.
- Schil de stukken meloen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Schep de gembersiroop er door en laat het minimaal 1 uur intrekken.
- Verdeel de meloen over 2 coupes.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 195 kcal | |
Eiwit | 2 gram | |
Koolhydraten | 45 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum