Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blikje sardines
- Oregano
- 300 gram roerbakmix
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in 15 minuten net niet gaar.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Pureer of prak de tomaten met het vocht tot een saus.
- Verdeel de sardines in stukjes en schep ze door de tomaten.
- Maak het op smaak met peper, wat zout en oregano.
- Strooi de roerbakgroente in een ovenvaste schaal.
- Snijd de aardappelen in plakken en schik ze op de groente.
- Verdeel de tomatensaus er over.
- Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 475 kcal |
Eiwit | 25 gram |
Koolhydraten | 65 gram |
Vet | 10 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum